Gaśnie AUTO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ufon
    Classic
    • 2015
    • 5

Gaśnie AUTO

4tech i o to właśnie chodzi żeby przede wszystkim się dobrze bawić A nowe imprezy jeszcze nie jadą komerchą gdzie za wszystko trzeba płacić.
  • NO_Masa
    Drive
    • 2013
    • 52

Gaśnie AUTO

Witam.
    Wyskoczyła mi kontrolka trybu awaryjnego. A podczas jazdy zdarza się że błyśnie kontrolka świec, auto traci moc na sekundę bądź dwie i jest dalej spoko. A czasem zdarza się że przy wysprzęgleniu zgaśnie. Komp pokazał błąd P3102 - przepustnica - wyczyściłem - nagaru było z 0,5 cm i było dobrze ale po jakimś czasie wróciło, czytałem że to może przekaźnik 109, że może bezpiecznik od wiatraków (ale który to w O1?) z rzeczywiście, duży wiatrak ma opory, nie zawsze się chce kręcić jak ręką próbuję -czy może być jakaś zależność? I czy duży musi się kręcić jak jest klima włączona czy tylko mały?? Bo kręci się tylko mały.
    Miał ktoś podobne objawy?

[ Dodano: Czw 27 Cze, 13 09:38 ]
    Dzięki za zainteresowanie :/
    Problem rozwiązany.
    Masa była upalona i porobiła zwarcia na stykach/pinach. Po czyszczeniu to tu to tam już tydzień jest gitarra. Wentylator wymieniłem na jakiś zamiennik i hula jak ta lala.
    Taki mały problem a VAG mi kazał przepustnice wymienić...
    Czyli zaoszczędzone pieniążki pójdą na turbinkę i nową mapkę...
    Znacie kogoś w warm-maz kto uczciwie ogarnie temat cieknącego turbo??
    ...była O1, potem ze 3 wozidła inne i znowu O1...
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72042
    www.facebook.com/miodzwarmii

Komentarz

• cieslak
      Classic
      • 2010
      • 2

NO_Masa,
      Możesz mi kolego powiedzieć co dokładnie przeczyszczałeś, ponieważ moja octavia ma takie same objawy i nie bardzo wiem co z nią robić

Komentarz

• NO_Masa
        Drive
        • 2013
        • 52

Drugi koniec masy czyli wyjmij akumulator i zdemontuj podstawę. Pod spodem jest przykręcona masa i tam było skorodowane. Oczyściłem i po strachu. A męczyłem się z 2 tyg - bo te komputery to tylko koszta niepotrzebne.
        ...była O1, potem ze 3 wozidła inne i znowu O1...
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72042
        www.facebook.com/miodzwarmii

Komentarz

Pracuję...